Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Om Musikkunnskap.no

Musikkunnskap.no er et produkt fra Kursoria AS. Hos Kursoria elsker vi å lære nye ting! Derfor vil du møte på oss i mange ulike sammenhenger, uansett om du skal ta teoriprøven for bil, drone-eksamen, båtførerprøven, D5L-eksamen, eksamen i medikamentregning, hørelære eller helt andre ting.

Vårt viktigste mål er at du lærer - og vi gjør det vi kan for å nå målet vårt. Derfor har vi knyttet til oss landes beste pedagoger og utviklere for å gi deg det beste grunnlaget og de beste forutsetningene for å bestå prøve og eksamen.

Vår kundeservice er bemannet 08-22 nesten hver eneste dag, året rundt. Vi svarer på store og små spørsmål, og gir oss ikke før du har bestått. Les mer om kundeservice her.

Harepus i kurv med påskeegg

God påske!

Påsken er rett rundt hjørnet, og hva er vel bedre enn å bruke noen later dager i sofaen på å øve opp [S|3|lytting og gehør]?

Bilde fra systemet til musikkunnskap.no

Tips til opptaksprøven på musikklinja

Her er våre beste tips til deg som skal bestå opptaksprøven på musikklinja. For mange er det første skritt på vei mot en karriere som profesjonell musiker. Uansett ambisjon er musikklinja gjerne de beste årene man noen gang har hatt.

Helsearbeidere med fyrverkeri

Godt nytt år!

2021 har blitt til 2022, og det eneste vi vet om fremtiden er at det er vanskelig å spå. Hos Helseressurser.no skal vi fortsette å jobbe for å være best på kunnskap - hver eneste dag!

Juletrekule på et piano

Godt nytt år!

2021 har blitt til 2022, og det eneste vi vet om fremtiden er at det er vanskelig å spå. Hos Musikkunnskap.no skal vi fortsette å jobbe for å være best på kunnskap - hver eneste dag!

En elev på musikklinja øver til eksamen

Øve til eksamen i lytting og gehør

Det er én ting som betyr alt når det gjelder å utvikle gehøret - og det er øvelse. Skal du ha eksamen i gehør på musikkhøgskolen, øve deg i lytting på musikklinja, eller kanskje ta eksamen i gehørtrening på NLA i Staffeldsgate? Nå kan du øve i timesvis på alt det som er viktig.

Ei jente som spiller gitar på gehør

Hvordan få bedre gehør?

Gehør handler om å kunne sette ord og uttrykk på det du hører. Altså en kobling mellom signalene du får fra ørene og bevisstheten - på en måte. Går det an å trene opp den egenskapen?

En pianist blar i notene sine

Vi har 4000 lytteoppgaver i hørelære

Skal du trene opp evnen til å kjenne igjen akkorder, intervaller og rytmer er det én ting som er viktigere enn alt annet: Mengdetrening. Velkommen til oss!